sâmbătă, 30 iulie 2011

Curs perfectionare mediatori

Asociatia pentru Promovarea Medierii
in colaborare cu
Asociatia Europeana a Mediatorilor
organizeaza curs perfectionare continua "Notiuni de dreptul Familiei"
Cursul Notiuni de dreptul Familiei este recunoscut ca formare profesională continuă de către Consiliul de Mediere, fiind acordate7 puncte profesionale.
Organizatorii vor acorda certificate de participare.
Taxa de participare la eveniment este de 200 lei
Numarul minim de participanti este 14 si numarul maxim este 24
Pentru cei veniti din alte localitati se asigura cazare - 140 lei/noapte
Pentru a confirma participarea la eveniment, vă invităm să ne transmiteți acordul dumneavoastră la numarul de telefon 0766470481sau dd_nicolae@yahoo.com, pana pe data de 25.08.2011.
Înscrierea se realizează în ordinea primirii acordului de participare(primul venit, primul servit) 
Mic istoric al cursului:
Medierea familială este o modalitate prin care se doreşte să se restituie cuplurilor responsabilitatea
deciziei privind atât viitorul lor, cât şi cel al propriilor copii.
Medierea se desfăşoară atât la sugestia instanţelor de judecată, cât şi din iniţiativa proprie şi voluntară a părinţilor care se adresează unui mediator profesionist pentru a hotărî împreună un proiect de viaţă, durabil pentru ei şi pentru copii lor.
Medierea familială este un dialog desfăşurat într-o atmosferă paşnică, menit să înfrunte şi să rezolve conflictele chiar în momentul despărţirii, restabilind o comunicare între părţi. Astfel, cuplurile care se despart sau care s-au despărţit deja pot alege să înfrunte şi să-şi rezolve conflictele, în scopul ajungerii la un acord care să corespundă nevoilor fiecărui membru al familiei, într-un mod avantajos pentru toţi, astfel încât toate părţile să câştige şi niciuna să nu piardă.
Medierea ajutând părinţii, contribuie indirect, dar în cel mai natural mod cu putinţă, la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale copiilor lor. În momentul de criză pe care îl reprezintă despărţirea, copiii resimt tristeţe, durere, frică, sentimentul de pierdere, vină, fantezii de reîmpăcare, manie, senzaţii de singurătate, dificultăţi în raporturile cu părinţii, dar şi cu ceilalţi oameni. Sunt fenomene normale, temporare, legate, în mod firesc, de despărţire şi destinate să se rezolve în timp, dacă părinţii sunt în măsură să protejeze copiii de aspectele conflictuale cele mai încrâncenate, garantându-le posibilitatea menţinerii unui raport apropiat cu ambii părinţi, evitând a-i folosi ca un instrument de luptă în cadrul conflictului.
Medierea familială îşi propune să menţină ambele părţi responsabile, evitând noţiunea de victorie a unei părţi sau alteia, dar şi comparaţia dintre părinţi "buni" şi părinţi "răi”.
În cadrul procesului de mediere pot fi rezolvate, de asemenea, şi problemele privind împărţirea bunurilor comune, evitând procesele lungi şi costisitoare, financiar şi emoţional, spre binele părţilor implicate.
Teme principale generale:
1. Căsătoria
2. Desfiinţarea şi încetarea căsătoriei
3. Desfacerea căsătoriei
4. Rudenia şi afinitatea
5. Filiaţia
6. Obligaţia legală de întreţinere
7. SISTEMUL DREPTURILOR COPILULUI
8. PROTECŢIA ALTERNATIVĂ A COPILULUI

Niciun comentariu: